Pāriet uz galveno saturu
  • LAT
  • ENG
LABAS SAKNES
Pirkumiem virs 30 eiro piegāde bez maksas
  • Veikals
    • Piegāde
    • Noteikumi
  • Par mums
  • Blogs
  • Ciemošanās
  • Kontakti
  • Privātuma politika

Latvijas svētkos dāvinām 18% atlaidi visiem produktiem

7. nov. 2021, Nav komentāru
Lai jo vairāk ģimenēm Latvijas valsts svētkos uz galdiem goda vietā būtu Latvijā radīti gardumi, 11.-18. novembrī dāvājam 18% atlaidi visiem pirkumiem interneta veikalā. Noformējot pasūtījumu, jāievada kods LATVIJASVIN. Veicam piegādes visā Latvijā un Eiropā! 

Atgādināsim, ar ko mūsu radītie kārumi ir īpaši:

- "Labas saknes" gardumi ir roku darbs - katru augļu konfekti, burkānu salmiņu un dārzeņu čipsi veido ar mīlestības un rūpības pilnām rokām
- Gardumi Ir bagāti ar šķiedrvielām, tamdēļ no tiem gūsi patīkamu sāta sajūtu
- Nesatur krāsvielas
- Nesatur konservantus
- Nesatur pienu un tā produktus
- Nesatur glutēnu
- Lai saknes saglabātu visas labās īpašības, produkti kaltēti līdz 45 grādu temperatūrai
- Visi našķi ir veģetāriešiem draudzīgi
- Dārzeņu čipsi, žāvētu augļu konfektes un burkānu salmiņi priecājas draudzēties arī ar vegāniem
- Našķi ir viedierīcēm draudzīgi, jo, pateicoties to sastāvam, nepaliek taukaini nospiedumi
- Ak, un kas ne mazāk svarīgi, tie ir traki garšīgi!




Svētku piedāvājums korporatīvajiem klientiem

7. nov. 2021, Nav komentāru
Lai Ziemassvētkos paustu sirdssiltu pateicību, uzticību un rūpes, esam sagatavojuši svētku piedāvājumu korporatīvajiem klientiem. Dažādi mūsu saldie un sāļie našķi būs burvīgs papildinājums dāvanām kolēģiem, sadarbības partneriem un klientiem. Raksti [email protected] un nosūtīsim krāšņi gardo Ziemassvētku katalogu. 



Piparkūku pikām JAUNAS SVĒTKU KĀRBIŅAS!

7. nov. 2021, Nav komentāru
Jūsu visiecienītākie gardumi no mūsu našķu klāsta no tiesas bija to pelnījuši! Un nu viss bagātīgo garšu skaistums skatāms arī iepakojumā! Zinot, ka ļoti liela daļa no jums piparkūku pikas pasniedz kā dāvanas Ziemassvētkos, ticam, ka tagad gan dāvināšanas, gan saņemšanas prieks būs vēl jo lielāks! Ieplāno svētku pasūtījumu laikus, jo īsi pirms saulgriežiem visiem mūsu darba rūķiem šiverīgās rokas varētu arī nepietikt. Aplūko un iegādā piparkūku pikas tumšajā un gaišajā šokolādē tepat.



Mūsu dzimšanas dienas mēnesī aicinām Tevi veikt ziedojumu

21. sep. 2021, Nav komentāru
“Labas saknes” šomēnes svin savu 3. dzimšanas dienu! Tik daudz jau šajā laikā radītas jaunas garšas, piedzīvotas skaistas satikšanās, iegūtas neatsveramas pieredzes un, protams, arī kaldināti nākotnes plāni.


Tomēr esam apjautuši - lai turpmākajos gados mēs spētu iesakņoties jo spēcīgāk, kārumu ražu sarūpēt jaudīgāk un iepriecināt vairāk cilvēkus ne tikvien Latvijā, bet arī ārpus tās, mums nepieciešama Tava palīdzība! Tamdēļ mīļuprāt savā dzimšanas dienas mēnesī aicinām Tevi VEIKT ZIEDOJUMU mūsu uzņēmuma attīstībai. 


Lūk, kas mums ļoti nepieciešams:
🥕 Lielāka un efektīvāka KALTE/dehidrators. Kaltes izmaksas 5 000 €. Kalte ir viens no svarīgākajiem darba rīkiem, kurā gatavojam visus sāļos našķus un ābolu cepumus
🥕 SALMIŅU VEIDOŠANAS IEKĀRTA. Tās vērtība 7 000 € . Sarunas ar pastāvīgajiem un jaunajiem pircējiem apliecina, ka našķu forma salmiņos ir parocīgāka un tīkamāka. Tā kā šobrīd liela daļa sāļo našķu tiek radīta citā formā, nepieciešama iekārta, kas efektīvi un ātri spētu veidot salmiņu veida gardumus lielākos apjomos.
🥕 Ietilpīgāka SALDĒTAVA. Tās izmaksas 500 €. Palielinoties pasūtījumu apjomiem rudens, ziemas un pavasara mēnešos, nepieciešami lielāki augļu, ogu un dārzeņu uzkrājumi kamdēļ, saldētava ir ļoti svarīga uzņēmuma attīstībā.
🥕JAUNI IEPAKOJUMI. Iepakojumu testēšana, iegāde, dizaina izveide izmaksā 5 500 €. Jaunu iepakojumu izstrādē svarīgi, lai tie saglabātu našķus savā vislabākajā kvalitātē iespējami ilgi, būtu videi draudzīgi, kā arī konkurētspējīgi starptautiskā tirgū.


Lai šo saveiktu, lūdzam mūsu kārumu cienītājus un domubiedrus līdz 30. septembrim veikt ziedojumu “Labas saknes” attīstībai:


"Labas saknes" SIA
Konta Nr.: LV14UNLA0055000864602
Reģistrācijas numurs: 44103118690
Maksājuma mērķis: AVANSA MAKSĀJUMS


Ikvienam ziedojuma veicējam līdz šī gada beigām nosūtīsim vissiltākās pateicības un “Labas saknes” našķu piepildītu paciņu. 


PALDIES TEV SIRSNĪGS NO MŪSU ĢIMENES! LAI SAPŅI PIEPILDĀS!



Fotoattēlā varētu būt 6 cilvēki, cilvēki stāv, ārā un tekstā redzams libi

Burkānu lakstu pesto

7. jūl. 2021, Nav komentāru
BURKĀNU LAKSTU PESTO! Vai esi ko tādu provējusi? Mēs esam un garšo lieliski uz sausmaizītēm, salātos, ar sieru vai pastu. Lielisks veids, kā izmantor visu dārzeni, neko neizmetot laukā. Starp citu, pesto ir vegānisks, jo tajā tikai augu izcelsmes sastāvdaļas. 
Lūk, arī recepte!
🥬 2 saujas burkānu laksti (bez kātiem)
🥬 6 ēdamkarotes sējas idras eļļa Gusts Apinis (der arī olīveļļa)
🥬 2 ēdamkarotes lobītas kaņepju sēklas
🥬 4-5 ķiploku ziedkāti
🥬 1tējkarote kļavu sīrups
🥬 1tējkarote cidoniju pipari (der arī sāls un pipari vai citronpipari)
🥬 1 ēdamkarote cidoniju sula
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā. Pagaršo, vai viss iet pie sirds. Ja ne, pēc sajūtām pievieno, ko kārojas. Baudi uzreiz vai pieglabā vēlākam. Uzglabā vēsumā.



Ar jauna produkta izveidi noslēdzies Gemoss grantu konkurss

20. mai. 2021, Nav komentāru
Pēdējais pus gads pavadīts spraigu notikumu virpulī, radot nebijušas garšas, iegūstot klēpjiem jaunu zināšanu, paplašinot domubiedru loku.  Un nu Gemoss grantu konkurss ir noslēdzies! No 170 pieteikumiem mūsu garšradei Dainai Eglītei-Antonai bija tas gods būt starp 10 izcilākajiem, kas 6 mēnešu garumā izstrādāja jaunu produktu, DĀRZEŅU STANDZIŅAS, saņemot nozares profesionāļu ieteikumus, komentārus un norādes turpmākai attīstībai. Paldies LIAA par īpašo simpātiju balvu!  Turpināsim darboties pie dārzeņu standziņu izcilības, lai pavisam drīz tās ar lepnumu sniegtu baudīšanai arī jums!

 

Bezatlikuma saimniekošanas ierosmes

16. feb. 2021, Nav komentāru
Esam likuši aiz auss jūsu interesi, tamdēļ turpinām dalīties ar to, kā mēs ikdienā saimniekojam, radot iespējami mazāk atkritumu, tādējādi esot saudzīgāki pret vidi, kurā mītam. 🌏 Un kuru mīlam. 🧡 Varbūt arī Tev kas no šī noder un vari ieviest savā ikdienā? Mēs būsim tikai priecīgi, ja pulciņš kļūs arvien kuplāks!


🌱gan dārzeņus, gan augļus, ko izmantojam savu gardumu meistarošanā, uzglabājam koka kastēs
🌱garšaugus un garšvielas glabājam stikla traukos, ko izmantojam atkārtoti
🌱dažādas sēklas iepērkam papīra maisos, kurus pēcāk šķirojam un kas tiek pārstrādāti, lai ražotu, piemēram, granulas, kas domātas kā pakaiši dzīvniekiem
🌱 dārzeņus, augļus, garšaugus, cik iespējams, audzējam paši. Piemēram, nātres un piparmētras, kas ir mūsu burkānu-augļu konfekšu sastāvā, ir pašu audzētas. Tāpat arī lielākā daļa burkānu, ābolu, sarkano kāpostu ir auguši mūsu dārzā. Tādējādi varam izvairīties no liekiem iepakojumiem to pārvadāšanā, kā arī netiek mērots garš ceļš līdz mūsu darbnīcai
🌱 mizas, kāpostu ārējās lapas un kacenus izbarojam aitiņām Cēsu pievārtē
🌱 mūsu gardumus var iegādāties beziepakojuma veikalā
ieber.lv
, kā arī ierasties pie mums darbnīcā ar savu kārbiņu, tādējādi taupot iepakojumus
🌱 sadarbojamies ar citiem uzņēmumiem, lai to, kas viņiem ražošanā nav nepieciešams, varam likt lietā mēs. Piemēram,
Krummellenes.lv
rada burvīgu Latvijas melleņu sulu, kuras gatavošanas procesā pāri paliek spiedpaliekas, no kurām mēs radām marmelādīgās melleņu līpeņkončas. Savukārt no cidoniju spiedpaliekām sev un draugiem radām cidoniju piparus, kas ir kā alternatīva citronpipariem
🌱 papīrs, kas palicis pāri no uzlīmēm, ko izmantojam uz saviem iepakojumiem, radoši tika likts lietā, bērnudārzā veidojot Ziemassvētku dekorācijas


Šie ir tikai daži no mūsu ieradumiem, ko praktizējam, lai saglabātu vidi iespējami tīrāku, kā arī lai liktu lietā visus no dabas nākušos labumus, ko esam raduši nevērīgi izmest laukā, lai arī tos iespējams izmantot patiesi vērtīgi un daudzveidīgi. 🥕 Noteikti turpināsim dalīties ar savu pieredzi. Ja arī Tev ir kādi padomi, būsim pateicīgi, ja pastāstīsi par tiem!



Cukura rūgtā garoziņa

16. feb. 2021, Nav komentāru
Visas mūsu gardumlietas ir radītas BEZ PIEVIENOTA CUKURA. 🧊 Nē, mēs nesitam dūri galdā ar radikālu vēstījumu, ka cukurs ir visa ļaunuma sakne, bet piekrītam gan, ka tam ir arī sava rūgtā garoziņa. Veikalos nopērkamajos ēdienos un dzērienos tā jau ir gana daudz un mēs nemaz neievērojam, kad dažos kumosos vai limonāžu malkos esam uzņēmuši dienas cukura normu. 🥤Turklāt cukura aizstāšana ir izaicinājums mūsu radošumam - pagatavot gardi tā, lai būtu saldi gana, bet, liekot lietā saldmi, kas ir pašos augļos, ogās, graudos.


Te ir dažas gana vērtīgas lietas, ko vērts ņemt vērā par cukuru, tā dabu un, iespējams, pavērot vairāk ēdiena sastāvu, ko ikdienā baudām:
🍦 cukurs ir ātrs enerģijas avots. Ja šo enerģiju neliekam lietā fiziskās aktivitātēs, tā ātri vien pārvēršas taukos
🍦 baktērijām un vīrusiem ļoti garšo cukurs - jo cukuru savā ikdienā lietosi vairāk, diemžēl ir lielāka iespēja, ka baciļi pie Tevis vēlēsies uzkavēties ilgāk
🍦ieteicamā dienas cukura deva ir 25 grami jeb 6 tējkarotes. Diez gan maz, ne tā? Ticam, ka pa drusciņai šur un pa drusciņai tur, šīs dažas tējkarotes salasās gana aši
🍦iegādājot pirkumus, pavēro produkta sastāvā, cik daudz tas satur cukuru. Ja cukura daudzums uz 100 gramiem produkta ir 5 grami, tas ir maz. Ja 5-10 g, tas jau ir vidēji daudz, bet, ja virs 10 gramiem, tas ir daudz. Un padomā, vai tas ir tas, kas Tavam organismam šobrīd nepieciešams.

Mūsu kārumos saldumu rada žāvētas dateles, plūmes, kokosriekstu skaidiņas, dažādās sēklās arīdzan ir dabīgie cukuri. Galu galā arī saules labi sasildīti un lietus padzirdīti burkāni ir saldi. 🥕
Tev nebūt nav jāaizliedz sev kārumi! Našķojies bez raizēm un sirdsapziņas pārmetumiem ar gardumiem, kas radīti ar īpašām rūpēm par Tavu labsajūtu!



Burkānu laksti garšai un veselībai

16. feb. 2021, Nav komentāru
Sniedz burkānu spurainajiem lakstiem otro dzīvi! Tīrot kraukšķīgos dārzeņus, neizmet laksu cieto, zaļo daļu laukā, bet ieliec šķīvī, kurā ūdens, un noliec uz palodzes saulē sildīties.☀️ Ja pielūkosi, ka ūdens arvien ir svaigs un gana daudz, tie sāks pamazām dzīt lakstus.


Kamdēļ lai Tu to darītu? Te daži iemelsi:
🥕 burkānu lakstos ir hlorofils, kas attīra asinis. Savukārt hlorofils satur antioksidantus, kas aizkavē vēža šūnu veidošanos
🥕 tie ir bagāti ar šķiedrvielām. Un šķiedrvielas, kā jau esam, minējuši iepriekš, uzlabo gremošanu un palīdz uzturēt zarnu traktu tīru
🥕 lakstos ir kālijs, kalcijs, magnijs, A un K vitamīni, kas stiprina kaulus un uzlabo redzi
🥕 būsi parūpējies par vidi, jo izmantosi visa burkāna potenciālu pilnībā
🥕 galu galā burkānu laksti ir gardi - tiem piemīt maigi saldena garša, kas ļoti labi papildinās salātus, zupas, biezpienu, tie labi garšo, uzbirdināti uz brokastu maizītes, pievienoti pesto vai zaļajam smūtijam

Nu, ko, lai izdevies Tev lakstu audzēšanas eksperiments un droši padalies, kā Tev tie iet pie sirds! ☺️


Burkāns dienā = veselība miesā

20. jan. 2021, Nav komentāru
Vai zināji, ka burkāni, līdzīgi kā ķiploki un priežu skujas, satur fitoncīdus - vielas, kas palīdz uzvarēt cīņā ar vīrusiem un saaukstēšanos? ❄️✨ Ir gluži ierasts drēgnajos ziemas mēnešos ik rītu spēcināt sevi ar ķiplokmaizīti, bet zini, ka tādu pat efektu vari gūt, nokraukšķinot vienu vidēja izmēra burkānu. 🥕 Turklāt burkānos ir arī daudz minerālvielu, kas uzlabo ādas kvalitāti, kas šajā saltajā laikā jo īpaši no svara. Savukārt burkānu spiedpaliekās, kas ir vairuma mūsu gardumu pamatā, ir daudz šķiedrvielu, kas uzlabo gremošanu un sniedz ilgu enerģiju.


Lai veselība un enerģija!




Apzināta ēšana

20. jan. 2021, Nav komentāru
Bieži vien svarīgāk par to, ko ēdam, ir tas, kā ēdam - par ko domājam ēšanas laikā, kā jūtamies, vai izbaudām katru kumosu, kādas ir izjūtas pārņem pēc maltītes? 🥕🍜 Apzinātā ēšana - tā spēj uzlabot ne tikvien fizisko, bet arī emocionālo labsajūtu. Būt mirklī, šeit un tagad, ēdienu izbaudīt, nevis ar to apslāpēt stresu, skumjas, pārdzīvojumus vai citas nelāgas sajūtas. Papēti, vai Tu rūpējies gana par sevi un, ieturot maltītes, izjūti, kas notiek Tevī un ap Tevi! Tas var ievērojami uzlabot Tavu pašsajūtu! ☺️

Te arī daži ieteikumi, baudot ēdienu:
🥗 atvēli maltītei gana daudz laika, dari to nesteidzīgi, bez liekiem traucēkļiem. Tā labāk sajutīsi gan visas ēdiena bagātīgās garšas, gan arī sapratīsi, kurā brīdī esi paēdis
🥗 ieklausies sevī - pat ja šķīvis nav izēsts tukšs, pārstāj ēst. Galvenais, lai pēc maltītes būtu patīkama sāta, bet ne smaga pārēšanās sajūta
🥗 šādi arī viegli izvēlēties ēdienus, produktus, ko ikdienā ēst - pavēro, kā jūties pēc tam. Enerģiski, piepildīti un patīkami vai arī smagi, Tevi pārņem vainas sajūta, gurdums
🥗 esi atklāts pret sevi. Ieklausies sevī, vai ēd tāpēc, ka patiesi esi izsalcis, vai arī tāpēc, ka Tevi cienā un ir neērti atteikties, kompānijas pēc, aiz garlaicības? Varbūt vēlies padzerties, ne ēst?
🥗 gremošanas sistēmas darbība ir cieši saistīta ar to, kas notiek mūsu smadzenēs. Ja paralēli ēšanai skaties televizoru, risini darba jautājumus, runā pa telefonu, prāts ēšanas procesā nav bijis klātesošs un nepavisam nav pārliecināts, vai maltīte ir bijusi, kamdēļ pēc šādas ēšanas nav patīkamu sajūtu, turklāt prāts prasa pēc ēdiena vēl
🥗 ēšanas laikā izbaudi ēdienu ar visām maņām - novērtē tā krāsu, tekstūru, garšu. Kā tas uzduras uz dakšas, kā ēšanas laikā mainās garšas nianses. Izbaudi!
🥗 ēd lēnām, jo smadzenēm vajadzīgs laiks, līdz tās apjauš, ka nu ēst ir gana. Lēnākai ēšanai palīdzēs, ja ēdīsi ar kreiso roku, ja esi labrocis, un otrādāk. Varbūt paņem mazāku dakšiņu vai karotīti, lai process būtu ilgāks
🥗 ja reizumis gadās apēst vairāk, paprāvāku sauju ar saldumiem vai sāļiem čipsiem, nepārmet sev. Galvenais - izdari secinājumus, kāpēc tā rīkojies. Ticamāk, iemesli būs emocionāli un nākamajā reizē Tev palīdzēs dziļa un lēna elpošanas pauze, pirms saldo konfekti vai popkorna sauju likt mutē. Iespējams, tā vietā saklausīsi, ka vairāk kārojas kraukšķīgu burkānu vai paukšķošu brūkleņu sauju
🥗 ēdot apzināti, iespējams zaudēt svaru bez īpašām diētām, jo Tu niansētāk izjūti, pēc kādiem ēdieniem jūties labi un kurš ir tas brīdis, kad ēst jāpārstāj

Tu pats zini vislabāk, kas Tavam ķermenim ir vajadzīgs visvairāk. Galvenais ir ieklausīties un sadzirtēt to tīri, skaidri. Lai izdodas! 🙃



Ābolu un melleņu muslis

17. jan. 2021, Nav komentāru
Rītā, kas saltas saules apmirdzēts, patiess baudījums ir vērot leduspuķu ziedēšanu, rimti izgaršot spēcinošas brokastis, lai pēcāk pa pūdercukura sniegu dotos ziemas piedzīvojumus izbaudīt! ❄️☀️ Lai piedzīvojumiem spēka būtu gana, labprāt padalāmies ar recepti - ĀBOLU UN MELLEŅU MUSLIS.
Muslis, kas sniegs enerģiju visai dienai, turklāt pietiks ne tikvien vienai brokastošanas reizei, bet ilgākam laikam. 🍎 Marmelādīgi medainie ābolu cepumi kopā ar viegli skābenajām melleņu konfektēm, kraukšķošajām sēklām un sātīgajām auzu pārslām garšos lieliski ar pienu, jogurtu vai pārkaisīts pāri Tavam iemīļotajam smūtijam. Lūk, arī recepte:


Sastāvdaļas:
🔸pilngraudu auzu pārslas 200 g
🔸uzpūsta kvinoja 150 g
🔸 "Labas saknes" ābolu cepumi 100 g
🔸"Labas saknes" melleņu konfektes 80 g
🔸saulespuķu sēklas 70 g
🔸 kaltēti āboli 50 g
🔸lobītas kaņepju sēklas 40 g
🔸 linsēklas 30 g
🔸 zelta linsēklas 30 g
🔸 sējas idras sēkliņas 30 g
🔸 sublimētas avenes 1 ēd.k.
🔸 kanēlis 1tējk.
🔸 piens, augu piens vai bezpiedevu jogurts pēc paša vēlmēm


Pagatavošana

Auzu pārslas, saulespuķu sēklas, abas linsēklas, idras sēkliņas apgrauzdē un atdzesē. Ābolu cepumus un melleņu konfektes sadrupina mazākos gabaliņos. Visas sastāvdaļas samaisa kopā. Pasniedz ar jogurtu, pienu vai pārber pāri smūtijam. Musli, kas palicis pāri, ber burciņā un turpini našķoties!


Lai spēks un veselība, skaistiem ziemas priekiem nododoties! 🌼



+3

Uzkodu plate Tavās mājās

5. nov. 2020, Nav komentāru
Ja pulcēties lielās kompānijās nav ļauts, tad joprojām dzīvi baudīt un droši svinēt pašu tuvāko sirsnīgā lokā gan drīkst. Priecīgākiem mirkļiem labprāt sarūpēsim UZKODU PLATI!


🥕 tajā ir mūsu spinātu un kalē kāpostu čipsi, burkānu un tomātu čipsi, sarkano kāpostu čipsi, burkānu salmiņi
🥕 ābolu un mārrutku mērce, kā arī burkānu mērce
🥕 dažādu veidu sieri, olīvas, svaigi augļi, dārzeņi un ogas, kas sezonā pieejami
🥕 uzkodas būs gana 6 gardēžiem
🥕 gardumu izlases cena 30 eiro
🥕 uzkodu plati iespējams saņemt mūsu darbnīcā Cēsīs
Skola6
vai arī nogādāsim Cēsu pilsētas robežās bez maksas
🥕 labprāt gardumus aizvedīsim arī uz Valmieru vai Siguldu. Piegādes maksa 5 eiro
🥕 uzkodu plati vari pasūtīt, rakstot tepat vai [email protected]. Atvēli mums pāris dienas laika, lai sagatavotos, un kārumi būs gatavi! ☺️
Lai gardi, gaiši un veselīgi! 🍂



Mūsu kārumi - bagātīgs šķiedrvielu avots

5. nov. 2020, Nav komentāru
Vai zināji, ka, nokraukšķinot 1 paciņu ar mūsu dārzeņu čipsiem, būsi uzņēmis gandrīz visu nepieciešamo šķiedrvielu dienas devu? 💪🌶 Patiesi, dārzeņi čipsos ir ļoti koncentrēti, tamdēļ tie ir sātīgi, turklāt rada enerģiju pamazām un ilgstoši. Tāpēc tie būs ļoti piemērota uzkoda gan dodoties garākos pārgājienos, sportojot un vingrojot, gan darot darbus pie datora, mācoties vai esot ikdienas skrējienā.

Te daži interesanti un gana vērtīgi fakti par šķiedrvielām:

  • šķiedrvielas atrodamas tikai augu izcelsmes produktos, kā graudos, riekstos, dārzeņos, augļos, pupās, sēklās, sēnēs
  • jo vairāk šķiedrvielu ikdienā iekļausi savā uzturā, jo vairāk ieteicams dzert ūdeni, lai tās viegli un raiti spētu mērot ceļu pa gremošanas orgāniem. Nokraukšķinot 1 paciņu mūsu našķu, vēlams izdzert 2 l ūdens
  • spiedpaliekās jeb augļu, ogu un dārzeņu biezumos, kuri ir mūsu našķu pamatā, ir daudz vairāk šķiedrvielu, nekā šo pašu augļu, ogu un dārzeņu sulās
  • šķiedrvielas palīdz iztīrīt zarnu traktu, uzlabojot vielmaiņu un nereti arī atbrīvojoties no liekā svara
  • uzturā gana daudz lietojot šķiedrvielas, samazinās risks saslimt ar sirds slimībām, dažādiem vēža veidiem. diabētu



Kas ir spiedpaliekas?

5. nov. 2020, Nav komentāru
Visi mūsu čipsi, kā arī melleņu konfektes un burkānu salmiņi top no SPIEDPALIEKĀM jeb biezumiem, kas paliek pāri pēc tam, kad no augļiem, ogām vai dārzeņiem tiek izspiesta sula. 🍎🍇 Jāteic, ka šobrīd Latvijā esam vienīgie, kas pamanījuši spiedpalieku vērtību, no tām radot gardus saldos un sāļos kārumus. Vai zināji, ka spiedpaliekas ir daudz vērtīgākas, nekā sula? Tās ir bagātas ne tikai ar šķiedrvielām, bet arī minerālvielām un kalciju, uzlabojot gremošanu, stiprinot kaulus, nagus, matus un organismu kopumā.



Mūsu našķu prieks un lepnums

5. nov. 2020, Nav komentāru
Mūsu mīļā Latvija ir mūs apdāvinājusi ar tik dažādiem gadalaikiem, ka ikkatrs no tiem tā vien aicina iet dabā un tās skaistumu baudīt. Šo pastaigu laikā mūsu saldie un sāļie našķi būs īpaši noderīgi, jo gan slāpēs izsalkumu, gan sniegs enerģiju. 🤸‍♂️🌿 Labprāt atgādināsim par patīkamajām lietām mūsu gardumos:
🍪 Labas saknes gardumi ir roku darbs - katru augļu konfekti, burkānu salmiņu un dārzeņu čipsi veidojam ar mīlestības un rūpības pilnām rokām
🍪 Mūsu gardumi Ir bagāti ar šķiedrvielām, tamdēļ no tiem gūsi patīkamu sāta sajūtu
🍪 Nesatur krāsvielas
🍪 Nesatur konservantus
🍪 Nesatur pienu un tā produktus
🍪 Nesatur glutēnu
🍪 Lai saknes saglabātu visas labās īpašības, kaltējam produktus līdz 45 grādu temperatūrai
🍪 Visi našķi ir veģetāriešiem draudzīgi
🍪 Dārzeņu čipsi, žāvētu augļu konfektes un burkānu salmiņi priecājas draudzēties arī ar vegāniem
Ak, un kas ne mazāk svarīgi, tie ir traki garšīgi!



Saimniekojam bez atkritumiem

5. nov. 2020, Nav komentāru
Kā mums patīk teikt, mūsu ražošanas cikls ir apaļš jeb bez atkritumiem. 🌎 Ko tas nozīmē?
🥦 spiedpaliekas jeb dārzeņu biezumus, kas bagāti ar šķiedrvielām, minerālvielām un kalciju, izmantojam kā galveno sastāvdaļu dārzeņu čipsos un burkānu salmiņos
🥤 sulu nobaudām paši vai pacienājam draugus, radus, kaimiņus vai kolēģus
🍀 no lakstiem, kamēr tie nepārsniedz plaukstas izmēru, gatavojam pesto un vārām buljonu
🐴 miziņas aizvedam zirgiem un aitām, kas ganās tepat, Cēsu pilsētas pievārtē
Tā nekas neiet zudībā un patīkami ne tikai mums, bet arī draugiem, dzīvniekiem un arī pasaulei kopumā. Tāpēc mēs esam jo īpaši priecīgi tirgot savus kārumus tieši beziepakojuma veikalos vai uzņemt ciemos mūsu darbnīcā, lai piepildītu Tavus līdzpaņemtos traukus. Šobrīd mūsu gardumus vari iegādāt
ieber.lv
un
TURZA
, bet turam īkšķus, ka drīzumā arī citos beziepakojuma veikalos!



Gatavojam kopā raidījumā "La Dolce Vita. Ar Roberto Meloni"

5. nov. 2020, Nav komentāru
Mums ir patiess prieks par pozitīvo un patīkamo satikšanos raidījumā
La Dolce Vita. Ar Roberto
. Gatavojām veselus 3 ēdienus ar mūsu tik mīļajiem burkāniem - sviesta pupiņas ar burkānu-Indijas riekstu mērci, kāpostu salātus ar ābolu un burkānu salmiņiem un desertā ceptus ābolus ar karamelizētām burkānu drumstalām! ☀️🥕 Paldies lieliskajam Roberto Meloni par nerimstošo enerģju un dzīvesprieku, kā arī visai
RīgaTV 24
komandai par viesmīlīgo uzņemšanu! Raidījumu noskatīties vari tepat. 🍪



Labām saknēm jau 2 gadi!

5. nov. 2020, Nav komentāru
Septembrī apritēja LABAS SAKNES 2. DZIMŠANAS DIENA! 🎊🥕 Lai varētu kā nākas ielūkoties jaunajā dzīves gadā, ir jauki uz mirkli atvilkt elpu un palūkot, ar kādiem notikumiem bijis bagāts aizvadītais. Tad nu, lūk, kā mums gājis:
🥕 savos našķos esam likuši lietā ~ 2300 kilogramus burkānu
🥕 kārumi ne tikai nakšņojuši teltīs, peldējuši pa purva ezeriem, baudījuši jūras ainavas uz Ventspils mola, bet arī aizceļojuši uz Lietuvu, Igauniju, Angliju un Norvēģiju
🥕 darbnīcā uz degustācijām un meistarnīcām esam uzņēmuši ap 200 ciemiņu
🥕 esam uzstājušies vairākās konferencēs stāstot par to, kā saimniekot inovatīvi, videi draudzīgi un bez atkritumiem
🥕 ar prieku izdzīvojām pirmo atvērto meistarnīcu, kopīgi gatavojot augļu konfektes
🥕 aizvadītajā ziemā radījām jaunu piparkūku piku garšu - baltās šokolādes glazūrā
🥕
Zvārtes iezis
aizsākām radīt īpašas žāvētu augļu konfektes, kas nav nobaudāmas nekur citur
🥕 esam izveidojuši lielisku sadarbību ar
Gusts Apinis
, kā rezultātā esam radījuši jaunu garšu - burkānu salmiņus ar sējas idru
🥕 kā arī ciešā draudzībā ar
Krūmmellenes
no melleņu spiedpaliekām top melleņu konfektes
🥕 vēl pavisam nesen gatavojām gardus ēdienus TV raidījumā
La Dolce Vita. Ar Roberto
🥕 kā arī dalījāmies savā garšu stāstā
Laikraksts DRUVA
🥕 visbeidzot, un patiesībā vissvarīgāk, šogad mūsu ģimene ir kļuvusi vēl bagātāka, jo pasaulē nāca puika Zemguss 🥰
Ar plašām rokām sagaidām 3. "Labas saknes" dzīves gadu, paļaujoties, ka viss, ko tas nesīs, mūs stiprākus un laimīgākus darīs! Paldies ikvienam, kas ar savu spēcinošo vārdu, silto domu vai nokraukšķināto "Labas saknes" našķi mūs arvien uz priekšu dzen! ✨



Burkānu mērce

1. nov. 2020, Nav komentāru

Burkānu mērce gluži kā lielākā daļa mūsu našķu ir vegāniem un veģetāriešiem draudzīga, bet, ticiet nu gan, garšos arī pārējiem! Pēc dabas maigā mērce ar vieglu pikantumu pēcgaršā īpaši labi garšos ar mūsu tomātu čipsiem un burkānu salmiņiem.

Lai pagatavotu burkānu mērci, Tev būs nepieciešams:

  • Indijas rieksti (vismaz pāris stundas izmērcēti ūdenī) - 200g
  • vārīti burkāni vai burkānu sulas spiedpaliekas - 180g
  • rauga pārslas - 30g
  • ķiploka daiviņa - 1
  • čilli pipars - pēc garšas
  • rozā Himalaju sāls - pēc garšas
  • cidoniju vai citronu sula - 1 - 2 ēdamkarotes

Pagatavošana:

Riekstus un burkānus liec blenderī, pievieno vārīto burkānu šķidrumu (vai ūdeni, ja izmanto spiedpaliekas), sablenderē. Pievieno rauga pārslas, cidoniju sulu, ķiploku, sāli, čilli piparu un maisi līdz viendabīgai konsistencei. Veic garšas korekcijas, uzticoties savai mēlei un sajūtai. Baudi kopā ar Labas saknes sāļajiem kārumiem, svaigiem dārzeņiem, sieru un labu kompāniju!

 

Ielādēt vēl

Jaunākie ieraksti

  • Latvijas svētkos dāvinām 18% atlaidi visiem produktiem
    7. nov. 2021
  • Svētku piedāvājums korporatīvajiem klientiem
    7. nov. 2021
  • Piparkūku pikām JAUNAS SVĒTKU KĀRBIŅAS!
    7. nov. 2021
  • Mūsu dzimšanas dienas mēnesī aicinām Tevi veikt ziedojumu
    21. sep. 2021
  • Burkānu lakstu pesto
    7. jūl. 2021
  • Ar jauna produkta izveidi noslēdzies Gemoss grantu konkurss
    20. mai. 2021
  • Bezatlikuma saimniekošanas ierosmes
    16. feb. 2021

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

  • Par mums
  • Privātuma politika
Veselīgu našķu radītava Cēsu vecpilsētas sirdī