Burkāns dienā = veselība miesā



Apzināta ēšana













Ābolu un melleņu muslis
















Pagatavošana

Uzkodu plate Tavās mājās










Mūsu kārumi - bagātīgs šķiedrvielu avots


Te daži interesanti un gana vērtīgi fakti par šķiedrvielām:
- šķiedrvielas atrodamas tikai augu izcelsmes produktos, kā graudos, riekstos, dārzeņos, augļos, pupās, sēklās, sēnēs
- jo vairāk šķiedrvielu ikdienā iekļausi savā uzturā, jo vairāk ieteicams dzert ūdeni, lai tās viegli un raiti spētu mērot ceļu pa gremošanas orgāniem. Nokraukšķinot 1 paciņu mūsu našķu, vēlams izdzert 2 l ūdens
- spiedpaliekās jeb augļu, ogu un dārzeņu biezumos, kuri ir mūsu našķu pamatā, ir daudz vairāk šķiedrvielu, nekā šo pašu augļu, ogu un dārzeņu sulās
- šķiedrvielas palīdz iztīrīt zarnu traktu, uzlabojot vielmaiņu un nereti arī atbrīvojoties no liekā svara
- uzturā gana daudz lietojot šķiedrvielas, samazinās risks saslimt ar sirds slimībām, dažādiem vēža veidiem. diabētu
Kas ir spiedpaliekas?


Mūsu našķu prieks un lepnums











Saimniekojam bez atkritumiem





Gatavojam kopā raidījumā "La Dolce Vita. Ar Roberto Meloni"



Labām saknēm jau 2 gadi!
















Burkānu mērce
Burkānu mērce gluži kā lielākā daļa mūsu našķu ir vegāniem un veģetāriešiem draudzīga, bet, ticiet nu gan, garšos arī pārējiem! Pēc dabas maigā mērce ar vieglu pikantumu pēcgaršā īpaši labi garšos ar mūsu tomātu čipsiem un burkānu salmiņiem.
Lai pagatavotu burkānu
mērci, Tev būs nepieciešams:
- Indijas rieksti (vismaz pāris stundas izmērcēti ūdenī) - 200g
- vārīti burkāni vai burkānu sulas spiedpaliekas - 180g
- rauga pārslas - 30g
- ķiploka daiviņa - 1
- čilli pipars - pēc garšas
- rozā Himalaju sāls - pēc garšas
- cidoniju vai citronu sula - 1 - 2 ēdamkarotes
Pagatavošana:
Riekstus un burkānus liec
blenderī, pievieno vārīto burkānu šķidrumu (vai ūdeni, ja izmanto
spiedpaliekas), sablenderē. Pievieno rauga pārslas, cidoniju sulu, ķiploku,
sāli, čilli piparu un maisi līdz viendabīgai konsistencei. Veic garšas
korekcijas, uzticoties savai mēlei un sajūtai. Baudi kopā ar Labas saknes sāļajiem
kārumiem, svaigiem dārzeņiem, sieru un labu kompāniju!
Ābolu un mārrutku mērce
Ābolu un mārrutku mērce lieliski papildinās
mūsu dārzeņu čipsus un burkānu salmiņus ar gana maigu, bet arī izteiksmīgu
garšu, ko paspilgtina ingvera asumiņš.
Lūk, kas Tev būs
nepieciešams:
- vidēja lieluma āboli - 2
- vārīti turku jeb auna zirņi - 100g
- rīvēti mārrutki - 1 tējkarote
- svaigi spiesta ingvera sula - 2 tējkarotes
- idras eļļa (mēs izmantojam Gusts Apinis eļļu. Var likt lietā arī jebkuru salātu eļļu)
- 2 ēdamkarotes rozā Himalaju sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Ābolus nomizo, atdala
serdes un liek blendrī. Pievieno vārītus turku zirņus un nedaudz šķidrumu no
tiem (vai vārītu, atdzesētu ūdeni). Visu sablenderē. Pievieno mārrutkus,
ingvera sulu, eļļu un sāli pēc garšas, maisa līdz viendabīgai konsistencei.
Servē trauciņā un pasniedz ar Labas saknes sāļajiem našķiem, sieru,
svaigiem dārzeņiem.
Uz veselību!
Jaunākie ieraksti
-
Burkāns dienā = veselība miesā
20. jan. 2021 -
Apzināta ēšana
20. jan. 2021 -
Ābolu un melleņu muslis
17. jan. 2021 -
Uzkodu plate Tavās mājās
5. nov. 2020 -
Mūsu kārumi - bagātīgs šķiedrvielu avots
5. nov. 2020 -
Kas ir spiedpaliekas?
5. nov. 2020 -
Mūsu našķu prieks un lepnums
5. nov. 2020