Burkānu mērce gluži kā
lielākā daļa mūsu našķu ir vegāniem un veģetāriešiem draudzīga, bet, ticiet nu gan,
garšos arī pārējiem! Pēc dabas maigā mērce ar vieglu pikantumu pēcgaršā īpaši
labi garšos ar mūsu tomātu čipsiem un burkānu salmiņiem.
Lai pagatavotu burkānu
mērci, Tev būs nepieciešams:
Indijas rieksti (vismaz
pāris stundas izmērcēti ūdenī) - 200g
vārīti burkāni vai burkānu
sulas spiedpaliekas - 180g
rauga pārslas - 30g
ķiploka daiviņa - 1
čilli pipars - pēc garšas
rozā Himalaju sāls - pēc
garšas
cidoniju vai citronu sula -
1 - 2 ēdamkarotes
Pagatavošana:
Riekstus un burkānus liec
blenderī, pievieno vārīto burkānu šķidrumu (vai ūdeni, ja izmanto
spiedpaliekas), sablenderē. Pievieno rauga pārslas, cidoniju sulu, ķiploku,
sāli, čilli piparu un maisi līdz viendabīgai konsistencei. Veic garšas
korekcijas, uzticoties savai mēlei un sajūtai. Baudi kopā ar Labas saknes sāļajiem
kārumiem, svaigiem dārzeņiem, sieru un labu kompāniju!