Ābolu un mārrutku mērce
5. oktobris, 2020 pl. 12:21,
Nav komentāru
Ābolu un mārrutku mērce lieliski papildinās
mūsu dārzeņu čipsus un burkānu salmiņus ar gana maigu, bet arī izteiksmīgu
garšu, ko paspilgtina ingvera asumiņš.
Lūk, kas Tev būs
nepieciešams:
- vidēja lieluma āboli - 2
- vārīti turku jeb auna zirņi - 100g
- rīvēti mārrutki - 1 tējkarote
- svaigi spiesta ingvera sula - 2 tējkarotes
- idras eļļa (mēs izmantojam Gusts Apinis eļļu. Var likt lietā arī jebkuru salātu eļļu)
- 2 ēdamkarotes rozā Himalaju sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Ābolus nomizo, atdala
serdes un liek blendrī. Pievieno vārītus turku zirņus un nedaudz šķidrumu no
tiem (vai vārītu, atdzesētu ūdeni). Visu sablenderē. Pievieno mārrutkus,
ingvera sulu, eļļu un sāli pēc garšas, maisa līdz viendabīgai konsistencei.
Servē trauciņā un pasniedz ar Labas saknes sāļajiem našķiem, sieru,
svaigiem dārzeņiem.
Uz veselību!
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.