Ābolu un mārrutku mērce lieliski papildinās
mūsu dārzeņu čipsus un burkānu salmiņus ar gana maigu, bet arī izteiksmīgu
garšu, ko paspilgtina ingvera asumiņš.
Lūk, kas Tev būs
nepieciešams:
vidēja lieluma āboli - 2
vārīti turku jeb auna zirņi
- 100g
rīvēti mārrutki - 1
tējkarote
svaigi spiesta ingvera sula
- 2 tējkarotes
idras eļļa (mēs izmantojam Gusts Apiniseļļu. Var likt lietā arī
jebkuru salātu eļļu)
2 ēdamkarotes rozā Himalaju sāls pēc
garšas
Pagatavošana: Ābolus nomizo, atdala
serdes un liek blendrī. Pievieno vārītus turku zirņus un nedaudz šķidrumu no
tiem (vai vārītu, atdzesētu ūdeni). Visu sablenderē. Pievieno mārrutkus,
ingvera sulu, eļļu un sāli pēc garšas, maisa līdz viendabīgai konsistencei.
Servē trauciņā un pasniedz ar Labas saknes sāļajiem našķiem, sieru,
svaigiem dārzeņiem.